Агенцији уручена Захвалница за дугогодишњу успјешну сарадњу са Удружењем за радно право и социјално осигурање Србије

Агенцији уручена Захвалница за дугогодишњу успјешну сарадњу са Удружењем за радно право и социјално осигурање Србије

Удружење за радно право и социјално осигурање Србије, традиционално, већ по 25. пут, је организовало међународно савјетовање на Златибору, које је одржано у периоду од 04. до 07. октобра 2023. године. Основна тема овогодишњег савјетовања је била “Радно право у прописима и пракси”.

На посебно задовољство свих запослених у ЈУ “Агенција за мирно рјешавање радних спорова”, предсједник Удружења за радно право и социјално осигурање Србије, је представницима ЈУ “Агенција за мирно рјешавање радних спорова” уручио Захвалницу, као знак дугогодишње успјешне сарадње.

Савјетовање је окупило велики број учесника из Републике Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине, а као посебни гости су се по први пут на овом научном скупу нашли и представници Националног института за мирење и арбитражу Бугарске.

Референти, модератори и други носиоци активности овогодишњег савјетовања, били су угледни стручњаци из горе наведених земаља региона (професори радног права, еминентне судије са свих судских инстанци, експерти које раде на креирању и праћењу законских аката, други стручњаци ангажовани у државним установама и органима, адвокати …).

Представница наше институције, Јована Борјан Лазута, МА, је у радном дијелу савјетовања изложила коауториски рад на тему “Радни однос без радног мјеста, у пракси Републике Српске” и том приликом учеснике савјетовања упознала са проблемима који се јављају у пракси и дала приједлоге на који начин се уочени проблеми могу превазићи.

Додај коментар