Настављена регионална размјена искустава и пракси

Настављена регионална размјена искустава и пракси

Представници ЈУ “Агенција за мирно рјешавање радних спорова”, Велибор Микаћ – директор и Јована Борјан Лазута – начелница Одјељења за правне послове мирног рјешавања радних спорова, узели су активно учешће на Годишњој обуци за арбитре и миритеље Црне Горе, која је одржана на дане 20. и 21. децембар 2023. године, у Подгорици.

На обуци, поред домаћина – руководства и запослених у Агенцији за мирно рјешавање радних спорова Црне Горе и представника наше институције, активно учешће су узели и представници Републичке агенције за мирно решавање радних спорова из Републике Србије, као и представници синдиката и послодаваца у Црној Гори, али и регионални представници Међународне организације рада.

Кроз два дана активног рада представници наше институције су присутнима, првенствено арбитрима и миритељима, и представницима социјалних партнера у Црној Гори, представили поступке мирног рјешавања радних спорова у Републици Српској, наша добра законска рјешења и бројне примјере из праксе, а истовремено се упознали са најновијим дешавањима на пољу мирног рјешавања радних спорова у Црној Гори.

Учешће на овој обуци је још једном потврдило значај регионалне сарадње и бројне добробити размјене искустава између институција надлежних за мирно рјешавање радних спорова у Србији, Црној Гори и Републици Српској, која траје већ више од једне деценије.

   

Додај коментар