Agenciji uručena Zahvalnica za dugogodišnju uspješnu saradnju sa Udruženjem za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije

Agenciji uručena Zahvalnica za dugogodišnju uspješnu saradnju sa Udruženjem za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije

Udruženje za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije, tradicionalno, već po 25. put, je organizovalo međunarodno savjetovanje na Zlatiboru, koje je održano u periodu od 04. do 07. oktobra 2023. godine. Osnovna tema ovogodišnjeg savjetovanja je bila “Radno pravo u propisima i praksi”.

Na posebno zadovoljstvo svih zaposlenih u JU “Agencija za mirno rješavanje radnih sporova”, predsjednik Udruženja za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije, je predstavnicima JU “Agencija za mirno rješavanje radnih sporova” uručio Zahvalnicu, kao znak dugogodišnje uspješne saradnje.

Savjetovanje je okupilo veliki broj učesnika iz Republike Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, a kao posebni gosti su se po prvi put na ovom naučnom skupu našli i predstavnici Nacionalnog instituta za mirenje i arbitražu Bugarske.

Referenti, moderatori i drugi nosioci aktivnosti ovogodišnjeg savjetovanja, bili su ugledni stručnjaci iz gore navedenih zemalja regiona (profesori radnog prava, eminentne sudije sa svih sudskih instanci, eksperti koje rade na kreiranju i praćenju zakonskih akata, drugi stručnjaci angažovani u državnim ustanovama i organima, advokati …).

Predstavnica naše institucije, Jovana Borjan Lazuta, MA, je u radnom dijelu savjetovanja izložila koautoriski rad na temu “Radni odnos bez radnog mjesta, u praksi Republike Srpske” i tom prilikom učesnike savjetovanja upoznala sa problemima koji se javljaju u praksi i dala prijedloge na koji način se uočeni problemi mogu prevazići.

Dodaj komentar