Регионална обука арбитара и миритеља, мај 2022. године

Регионална обука арбитара и миритеља, мај 2022. године

У оквиру пројекта Employement and Social Affairs Platform 2 (ESAP 2), у огранизацији Међународне организације рада, одржана је регионална обука за миритеље и арбитре, на дане 11. и 12. мај 2022. године, на Златибору.

Обуку је одржао Malkom Kiri, искусни медијатор и тренер Међународне огранизације рада и присутнима је говорио о вјештинама мирног рјешавања радних спорова, са акцентом на колективне радне спорове, те кроз практичне вјежбе покушао учесницима обуке помоћи да унаприједе своје вјештине мирног рјешавања радних спорова.
На обуци су учешће поред представника ЈУ “Агенција за мирно рјешавање радних спорова” узели и представници Републичке агенције за мирно решавање радних спорова Србије, као и представници Агенције за мирно рјешавање радних спорова из Црне Горе, те представници Федералног министарства рада и социјалне политике Федерације Босне и Херцеговине.

Платформа за запошљавање и социјална питања (ESAP) је пројекат који финансира Европска унија, а спроводи Међународна организација рада и који има за циљ побољшање институционалне дјелотворности механизама за рјешавање радних спорова. Такође, циљ је и размјена искустава и међусобно учење од колега из различитих институција које се баве мирним рјешавањем радних спорова на Западном Балкану.

 

 

 

Додај коментар