Regionalna obuka arbitara i miritelja, maj 2022. godine

Regionalna obuka arbitara i miritelja, maj 2022. godine

U okviru projekta Employement and Social Affairs Platform 2 (ESAP 2), u ogranizaciji Međunarodne organizacije rada, održana je regionalna obuka za miritelje i arbitre, na dane 11. i 12. maj 2022. godine, na Zlatiboru.

Obuku je održao Malkom Kiri, iskusni medijator i trener Međunarodne ogranizacije rada i prisutnima je govorio o vještinama mirnog rješavanja radnih sporova, sa akcentom na kolektivne radne sporove, te kroz praktične vježbe pokušao učesnicima obuke pomoći da unaprijede svoje vještine mirnog rješavanja radnih sporova.
Na obuci su učešće pored predstavnika JU “Agencija za mirno rješavanje radnih sporova” uzeli i predstavnici Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Srbije, kao i predstavnici Agencije za mirno rješavanje radnih sporova iz Crne Gore, te predstavnici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike Federacije Bosne i Hercegovine.

Platforma za zapošljavanje i socijalna pitanja (ESAP) je projekat koji finansira Evropska unija, a sprovodi Međunarodna organizacija rada i koji ima za cilj poboljšanje institucionalne djelotvornosti mehanizama za rješavanje radnih sporova. Takođe, cilj je i razmjena iskustava i međusobno učenje od kolega iz različitih institucija koje se bave mirnim rješavanjem radnih sporova na Zapadnom Balkanu.

 

 

 

Dodaj komentar