Nastavljena regionalna razmjena iskustava i praksi

Nastavljena regionalna razmjena iskustava i praksi

Predstavnici JU “Agencija za mirno rješavanje radnih sporova”, Velibor Mikać – direktor i Jovana Borjan Lazuta – načelnica Odjeljenja za pravne poslove mirnog rješavanja radnih sporova, uzeli su aktivno učešće na Godišnjoj obuci za arbitre i miritelje Crne Gore, koja je održana na dane 20. i 21. decembar 2023. godine, u Podgorici.

Na obuci, pored domaćina – rukovodstva i zaposlenih u Agenciji za mirno rješavanje radnih sporova Crne Gore i predstavnika naše institucije, aktivno učešće su uzeli i predstavnici Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova iz Republike Srbije, kao i predstavnici sindikata i poslodavaca u Crnoj Gori, ali i regionalni predstavnici Međunarodne organizacije rada.

Kroz dva dana aktivnog rada predstavnici naše institucije su prisutnima, prvenstveno arbitrima i miriteljima, i predstavnicima socijalnih partnera u Crnoj Gori, predstavili postupke mirnog rješavanja radnih sporova u Republici Srpskoj, naša dobra zakonska rješenja i brojne primjere iz prakse, a istovremeno se upoznali sa najnovijim dešavanjima na polju mirnog rješavanja radnih sporova u Crnoj Gori.

Učešće na ovoj obuci je još jednom potvrdilo značaj regionalne saradnje i brojne dobrobiti razmjene iskustava između institucija nadležnih za mirno rješavanje radnih sporova u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj, koja traje već više od jedne decenije.

   

Dodaj komentar